En

Malinska

Sortiraj po:


Malinska panorama

Info

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE MALINSKA-DUBAŠNICA

Obala 46
51511 Malinska
Tel. +385 51 859 207
E-mail: info@visitmalinska.com
www.visitmalinska.com

Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak: 8:00 -15:00
Subota: 8:00 - 13:00
Nedjeljom i blagdanom: ZATVORENO

Malinska

Malinska, nekada središnja otočna luka za izvoz drva, zatim omiljeno turističko odredište bečke aristokracije, danas poznato europsko ljetovalište.

Ime je dobila po mlinu izgrađenom u 15. stoljeću.

Ugostivši u svojoj luci parobrod koji je 1866. upravo u Malinskoj prvi put pristao na otok Krk, Malinska od luke za izvoz drva postaje odredište mondenog svijeta koje u njoj otkriva potencijal klimatskog lječilišta.

Posjetitelji Malinske, oduševljeni njezinom ljepotom, često je nazivaju biserom kvarnerskih otoka.

S dvadesetak okolnih naselja na zapadnoj strani otoka Krka, u šumovitom zaljevu, Malinska pripada području pod nazivom Dubašnica. Uz šumovitu obalu, zaljev u kojem se smjestila Dubašnica karakterizira niz uvala i uvalica.  Meteorološke su odlike ovoga kraja mali broj padalina, oko 260 sunčanih dana godišnje i blaga klima, a od hladnih ga vjetrova štiti upravo geografski položaj.

Poseban ugođaj tijekom godine pružaju brojni koncerti klasične i tradicionalne glazbe u atriju franjevačkog samostana. Uz župnu crkvu sv. Apolinara u Bogovićima, od sakralnih objekata valja izdvojiti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijeg datuma, a ljeti je centar likovnih događanja.

Ukoliko ste i Vi poklonik aktivnog odmora, u Malinskoj ćete moći birati razne sportsko-rekreativne sadržaje i događanja. Kilometarske staze omogućuju šetačima i biciklistima nezaboravne trenutke u prirodnom okruženju.

Skloni ste romantici, dugim šetnjama lungo mare? Tada svakako prošetajte Rajskom cestom koja će Vas iz centra Malinske odvesti do netaknutog dijela prirode ovoga kraja.

U sklopu manifestacija, nudi Vam se čitav niz kulturno-zabavno-sportskih sadržaja tradicionalnih i suvremenih tema.

Događanja

Virtualna šetnja Malinskom

31.12.2023 - 31.12.2024
Malinska

Planinarski putevi i pješačke staze

31.12.2023 - 28.04.2024
Malinska

Olive Touch

05.10.2024 - 27.10.2024
Malinska