En

Baška

Sortiraj po:


Info

TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR

Kralja Zvonimira 114
51523 BAŠKA
+385 51 856 817
+ 385 51 856 544
baska@visitbaska.hr, info@visitbaska.hr
www.visitbaska.hr

Radno vrijeme:
ponedjeljak – petak od 7:30 do 21:00

subota 9:00-19:00

Baška

Odlična prometna povezanost, prirodno okruženje i povijesni razvoj definirali su Bašku kao idealnu destinaciju za odmor i vodeću turističku općinu na Kvarneru.

Baška pruža i jedinstvenu mogućnost aktivnog odmora kombiniranog s kulturom, gastronomijom i prirodnim ljepotama u svako godišnje doba. Baška pruža svakome priliku da provede svoj odmor na ispunjen i zabavan način, a u posljednje vrijeme, Baška je outdoor destinaciju pa svojim gostima osim sunca i mora nudi mogućnosti bavljenja raznim sportskim aktivnostima kao što su pješačenje, biciklizam, penjanje i sl.

Naše goste prvenstveno privlači prepoznatljiva Vela plaža nagrađena "Plavom zastavom", ali i mogućnost aktivnog odmora kombiniranog s kulturom, gastronomijom i prirodnim ljepotama u svako godišnje doba.

Baška obiluje s tridesetak šljunčanih plaža od kojih se ističe bašćanska „Vela plaža“, prirodna šljunčana plaža nagrađena „Plavom zastavom“, duga 1800m, pogodna za kupaće svih dobi te je posebno pogodna za djecu.

Ovo područje obiluje i bogatom poviješću. Ovdje je nastao i krsni list Hrvata – Bašćanska ploča iz 1100 godine. Vrijedno spomena i obilaska su i Župna crkva sv. Trojice, starodrevno svetište Majke Božje Goričke (Batomalj), Crkva sv. Ivana Krstitelja, Bašćanska staza glagoljice te mrgari – kao jedinstveni primjerci pučke arhitekture.

Postoji nešto posebno u trenutku kada vidite destinaciju prvi put i nešto jedinstveno uzbudljivo kada se vratite destinaciji koju ste zavoljeli i htjeli vidjeti ponovo te je iskusite na potpuno novi način. Tu na scenu ulazi i ideja iskustva i to je ono što vam nudimo.
Ono što Bašku čini idealnim odabirom je činjenica da se nalazi na idealnoj poziciji koja osigurava avanturu, posebnost, ali i dostupnost. Smještena je na samom kraju otoka Krka, no odlično je prometno povezana s velikim europskim gradovima.

Baška se već predstavila i postavila kao destinacija koja ispunjava vaše želje kada je u pitanju opuštanje na vrućem ljetnom suncu i na predivnim plažama, ali postoji cijeli spektar novih očekivanja koje smo odlučili pretvoriti u realnost. Iskustvo Baške znači uzbuđenje, energiju i doživljaj koji se ne zaboravlja!

Događanja

BAŠKA OUTDOOR FESTIVAL

13.10.2023 - 15.10.2023
Baška

ZIP&FLY

13.10.2023 - 15.10.2023
Baška
OUTDOOR PRVA

MTB MARATON - KRK'n'ROLL

14.10.2023 - 14.10.2023
Baška