En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Vrbenske Užance

V. VRBENSKE UŽANCE  - Povratak u prošlost na vrbničkim trgovima i ulicama
Pozivamo Vas da u nedjelju 13.VIII. 2017., dođete u Vrbnik na Vrbenske užance - manifestaciju koju  Vrbničko kulturno društvo Frankopan organizira već peti put.
Dođete, osjetite duh starine kroz pjesmu, ples i uprizorenja starih običaja i načina života u staroj jezgri mjesta. Program započinje u 20.15 mantinjadom na Trgu sv. Ivana Krstitelja i dočekom kneza Mikule i njegove svite. U 20.30 na Škujici nastupaju Vrbenske kanturice, sednjoškolska klapa i ekipa folkloraša. Potom prošećite Vrbnikom. Prizori će biti postavljeni na Škujici, Pred Sparov zid, zgorun Placun, na Placi Vrbničkog statuta, Pre Sveti križ, na Saližu, na Opjici, na Glavači, na Dvercih, u etno kući i u Baćin dvoru. Na Opjici će biti organizirana glagoljaška kreativna radionica, a u u 22.00 sata na stelbah na Dvercih uvest ćemo vas u mistični svijet vrbničkih legendi.
Manifestacija će biti organizirana po peti put uz potporu Općine Vrbnik, TZO Vrbnik i gotovo svih vrbničkih poduzetnika koji će počastiti sudionike.
Ovogodišnji gosti su nam Udruga Krčki knezovi Frankopani na čelu s knezom Mikulom koji je imao veliku želju sudjelovati, Udruga sopac otoka Krka, Katedra Čakavskog sabora Kornić i mali glagoljaši iz Vrbnika, Kornića i Malinske, žene iz Drage Bašćanske i srednjoškolska klapa.
Manifestacija je organizirana s ciljem  okupljanja čim većeg broja entuzijasta i zaljubljenika u vrbničku baštinu i starinu koji će svim posjetiteljima pružiti nezaboravan povratak u prošlost. Ove godine užance će biti u duhu Frankopana, glagoljaštva, pjesništva, ali i tajanstvenih legendi…
Prošećite Vrbnikom, osjetite duh starine i uživajte s nama!

Detalji

Datum i sat: 13.08.2017. 20:15

Trajanje: 13.08.2017.

Kultura, Zabava, Tradicija

Lokacija

VRBNIK
Vrbnik, Centar

Slična događanja

Ribarske večeri - Hotel Vinotel Gospoja

21.07.2017. - 02.09.2017.
Vrbnik

Vrbnik, Hotel Vinotel Gospoja