En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Radionica izrade uporabnih i umjetničkih predmeta recikliranjem plastike

Grad Krk: 20. i 21. listopada 2018.
Radionica izrade uporabnih i umjetničkih predmeta recikliranjem plastike
Mala vijećnica Grada Krka
Voditeljica radionice: Tanja Blašković
Organizatori: Udruga Kreativni Krk i Kreativni kolektiv Kombinat

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s Udrugom Kreativni Krk, 20. i 21. listopada 2018. godine, organizira vikend radionicu za mlade (od 15 do 30 godina) na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica.
Radionica će se održati u Malenoj gradskoj vijećnici (trg bana Josipa Jelačića 2), a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.
Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika, mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika na način da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku umjetnica primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic.
Tijekom dvodnevne krčke radionice zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikli te autoportreta. Cilj ove radionice je, također, edukacija polaznika o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša.
Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri kojeg provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to je Udruga Kreativni Krk koja djeluje na području grada i otoka Krka organizirajući raznovrsne programe i manifestacije, poput festivala Prvomajski inkubator, ljetnih koncerata Tramonto ili krčkog Adventa na placi. Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije.
Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a svi zainteresirani mogu se prijaviti najkasnije do četvrtka, 18. listopada, i to isključivo mailom na: kombinat@kombinat.hr.

Detalji

Datum i sat: 20.10.2018.

Trajanje: 20.10.2018. - 21.10.2018.

Izložbe, Kultura, Edukacije

Lokacija

GRAD KRK
Velika vijećnica Grada Krka

Slična događanja

21. saziv Male staroslavenske akademije

23.10.2018. - 26.10.2018.
Grad Krk

Osnovna škola Fran Krsto Frankopan

BOŽIČNO-NOVOGODIŠNJI KONCERT

30.12.2018. - 30.12.2018.
Malinska

Župna crkva sv. Apolinara