En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Krk Etno Festa: Pul Kaštela

Grad Krk: 11. i 12. lipnja 2021., od 21.00
Krk Etno Festa: Pul Kaštela
Trg Kamplin
Organizator: Udruga Kreativni Krk 
Sviraju: Tamara Obrovac i Uroš Rakovec, Ogenj, Nina Romić i Veja

Petak i subota, 11. i 12. lipnja 2021. godine, rezervirani su za premijerno izdanje Krk Etno Festa: Pul Kaštela. U dva dana na Trgu Kamplin izmijeniti će se vrhunski glazbeni gosti i obojati ovu atraktivnu lokaciju s etno, world, jazz, folk i blues zvukovima.
Svoj prvi krčki nastup ondje će zabilježiti folk-rock grupa Ogenj, a dolazi nam i renomirana Tamara Obrovac u duetu s Urošem Rakovcem na gitari i mandolini. Drugog dana scenu će zauzeti Nina Romić jedna od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene zajedno s pazinskom etno skupinom Veja koja na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka.
Krk Etno Fest organiziraju riječki Distune promotion u suradnji s Udrugom Kreativni Krk, a program je dio akcije Jer svirati se mora Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Hrvatske glazbene unije. Festival su financijski podržali: Primorsko-goranska županija, Grad Krk, HUZIP i Turistička zajednica Grada Krka.

Program Krk Etno Festa:

petak, 11. lipnja
20.00, vrata
21.00, Duet Tamare Obrovac i Uroša Rakovca
22.00, Ogenj

subota, 12. lipnja
20.00, vrata
21.00, Nina Romić
22.00, Veja

Ulaznice:

U prodaju je pušten ograničen broj ulaznica koje su dostupne putem sustava Entrio, kao i u Dallas Music Shopu u Rijeci, Splitska 2a. Cijena ulaznice u pretprodaji za svaki od dana iznosi 60,00 kn, a na dane održavanja koncerata 85,00 kn. Također, u prodaji su i festivalske ulaznice koje vrijede za oba dana, a njihova je cijena 100,00 kn.

O glazbenicima:

Duet Tamare Obrovac i Uroša Rakovca
Gitarist Uroš Rakovec član je Tamarinog Transhistria ensemblea od 2002. godine u kojemu svojim klasičnim i jazz obrazovanjem te specifičnim načinom sviranja pridonosi punoći i originalnosti zvuka kolektiva poznatog po gotovo telepatskom načinu razumijevanja među glazbenicima, a što se prenijelo i na inačicu dueta. Tamarine vokalne bravure ne treba posebno predstavljati; njen je glas jednako efektan dok pjeva melodijske linije ili u izvođenju nesputanih improvizacija, dok Uroš svojim izvedbama, stvarajući fine harmonijsko-melodijske strukture, isijava neku duboku unutrašnju snagu koja savršeno zaokružuje Tamarine autorske i izvodilačke zamisli.

Ogenj
Energični folk-rock Koprivničanci Ogenj ove se godine nisu dali smesti nezahvalnom situacijom u kojoj su se svi glazbenici našli otkako je krenula pandemija koronavirusom. Kroz zreliji i studiozniji pristup, dobitnici dvaju Porina za svoj prvijenac Domaj, na novom diskografskom izdanju Si kak jen uspjeli su utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici zapakiravši to u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali kako su došli na stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi. Prilikom rada na novom albumu surađivali su s Folklornim ansamblom Koprivnica i Gudačkim kvartetom Libra koji je dodao posebnu čar baladama (De te boli, Megle, Naj zameriti, Moreš ti to). Uz novu dimenziju sastava, odnosno nove članove benda, Bornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika), Ogenj sada promišlja na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte. 

Nina Romić
Nina Romić jedna je od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene u autorskom programu Začarana Močvara u Klubu Močvara. Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja Daljine 2010., drugim albumom Ptice (Aquarius Records) osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja u 2012. godini. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi Stablo, 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju IMPALA za najbolji europski album, i Sloboda, 2018. godine. Nastupa s Jelenom Galić na bass gitari i kontrabasu, a priprema i novi album čiji će se obrisi moći čuti i na ovom koncertnom gostovanju.

Veja
Etno skupina Veja dolazi iz Pazina i na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka. Od samih početaka skupina je uzimala motive iz tradicijske glazbe Istre kako bi u vlastitim, modernijim aranžmanima takvu glazbu predstavila publici. Inspiraciju i motivaciju crpe iz glazbe koja je ispunjavala živote njihovih predaka dajući joj novu energiju.
Ideju o osnivanju benda pokrenuo je Goran Farkaš još 2007. godine, kada je započeo s istraživanjem istarske tradicijske glazbe. Bend je tada započeo sa svirkama na lokalnim manifestacijama, a ovisno o mogućnostima izmjenjivali su se članovi benda. Današnja postava čini Veju od 2010. godine.


Detalji

Datum i sat: 11.06.2021. 21.00 - 24.00

Trajanje: 11.06.2021. - 12.06.2021.

www: Krk Etno Festa: Pul Kaštela

Kultura, Zabava, Koncerti, Tradicija

Lokacija

GRAD KRK
Trg Kamplin

Trg Kamplin

Slična događanja

Virtualna šetnja Malinskom

02.11.2020. - 31.12.2021.
Malinska
alasuvisual

BAŠKA OUTDOOR KARTA I BROŠURA

01.01.2021. - 31.12.2021.
Baška

VODIČ BAŠĆANSKOM STAZOM GLAGOLJICE

01.01.2021. - 31.12.2021.
Baška