En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Prijatelji mora 2018: "Kao nekad"

O PROJEKTU „PRIJATELJI MORA „

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria, osmislili su 2009. godine nacionalnu kulturološko - turističku kampanju „Prijatelji mora“. Cilj je svake godine izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 13 hrvatskih gradova tijekom ljetnih mjeseci, hrvatskoj javnosti i svim posjetiteljima skrenuti pozornost na ulogu fotografije u medijskoj kulturi te društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja života na Jadranu. Nakon trilogija s temama podmorja, površine mora i mediteranskih eseja, povijesnih serijala s početka stoljeća, te 50-ih i 60 tih, deveta godina donosi svojevrsni omaž zlatnom dobu fine art fotografije ali s motivima današnjeg Jadrana.

IZLOŽBA 2018. - „PRIJATELJI MORA : KAO NEKAD”

Izložba iz ciklusa „Prijatelji mora“ 2018. godine na 60 velikih formata predstavlja niz crno - bijelih zapisa nastalih na hrvatskom Jadranu posljednjih godina.
Posebnost izloženih vizuala je u tome što su autori koristili estetiku zlatnog doba fine art fotografije u nastojanju da nas uz ritam mirnog i pitomog okruženja vrate u emotivni balans.
Geometrijska se čistoća kompozicije vrlo često duguje zlatnom rezu, odnosno klasičnom odnosu prema objektu fotografiranja. Humanizam izloženih fotografija utemeljen je na nostalgiji za vremenima u kojima su ljudi ovisili jedni o drugima, bili emocionalno usklađeni i povezani. U brzotrčećem digitalnom dobu u kojem živimo ova je vizualna šetnja samo još jedan poziv gledatelju s jasnom porukom : „Uspori humano“
Radove je selektirao stručni tim festivala „Rovinj Photodays“, a izlažu: Stanko Abadžić, Max Juhasz, dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić.

 

ULAZ SLOBODAN

Detalji

Datum i sat: 01.06.2018.

Trajanje: 01.06.2018. - 15.06.2018.

Izložbe, Kultura

Lokacija

BAŠKA
Baška, Ulica Palada

Slična događanja

Napredni fotografski tečaj Foto kluba Krk

10.11.2018. - 24.11.2018.
Grad Krk

Mala vijećnica Grada Krka

Predstava "KRTICE"

24.11.2018. - 24.11.2018.
Malinska

Malinska, sportska dvorana