En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Celebrate Local: Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono i Duško Jeličić i Bonaca

Grad Krk: 28. lipnja 2022., od 21.00 - 23.00
Triola Kamplin Fest
Celebrate Local: Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono i Duško Jeličić i Bonaca

Trg Kamplin
Organizator: Turistička zajednica Grada Krka
Ulaz slobodan!

Triola Kamplin Fest naziv je manifestacije koja će se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, odvijati na slikovitom Trgu Kamplin u gradu Krku, a kojoj je zadaća promocija glazbe, obogaćivanje turističke ponude te, u konačnici, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. Budući da je program manifestacije podijeljen na tri tematska dana, otud i ideja da ju se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što čine skladnu cjelinu. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju cjelina: [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes. Prvom su obuhvaćena tri utorka posvećena različitim vidovima tradicijske glazbe, drugom tri četvrtka dodijeljena jazzu, swingu i countryju, a trećom tri subote, uz atraktivne bendove, namijenjene vrhunskoj zabavi i uživanju!
Ovogodišnje izdanje Triola Kamplin Festa, 28. lipnja, u sklopu teme Celebrate Local, otvara nastup Folklornog društva Poljica, Klape Nono te Duška Jeličića i Bonace.
Jedno od triju folklornih udruženja s područja Grada Krka, Folklorno društvo Poljica, demonstrirat će sve bogatstvo otočne folklorne baštine: pučku glazbu, netemperirani niz dvoglasja tijesnih intervala, zatim narodne plesove – tance, kao i jedinstvene nošnje. Dodajmo kako je upravo dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja, kao jedan od najspecifičnijih i najkompleksnijih stilova folklorne glazbe, uopće, upisano na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, dok se krčki tanci, tradicijski plesovi otoka Krka, mogu pohvaliti statusom kulturnoga dobra Republike Hrvatske. Dio mediteranske glazbene tradicije predstavit će i krčka Klapa Nono, izvodeći ne samo klapske pjesme prepoznatljive po višeglasju i a capella pristupu, već i zabavni repertoar bez kojeg ne može proći ni najmanja otočna fešta. Večer posvećenu tradiciji upotpunit će nastup Bonace vođene Duškom Jeličićem, pjevačem osebujnog vokala, koji je već više od 50 godina prisutan na glazbenoj sceni Kvarnera, i za kojeg možemo kazati da je jedno od neizostavnih imena tzv. ča-vala, specifičnog glazbenog izričaja temeljenog na primorskoj čakavštini.

 


Detalji

Datum i sat: 28.06.2022. 21.00 - 23.00

Trajanje: 28.06.2022. - 28.06.2022.

www: Celebrate Local: Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono i Duško Jeličić i Bonaca

Kultura, Zabava, Koncerti, Tradicija

Lokacija

GRAD KRK
Trg Kamplin

Trg Kamplin

Slična događanja

IZLOŽBA MEDITERRANEO.HR - CLAUDIO FRANK

10.06.2022. - 08.07.2022.
Baška

Baška, Galerija "Zvonimir"

Summer yoga 2022

20.06.2022. - 09.09.2022.
Punat

Punat-street work out park

yoga

TIME FOR YOGA

21.06.2022. - 15.09.2022.
Baška

Baška - pored hotela Valamar Zvonimir