En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

"Livade, šume, planine" - izložba fotografija članova PD Obzova

Jesen je pred vratima te stiže vrijeme kada se okrećemo boravku u prirodi i istraživanju njenih ljepota te brojnim outdoor avanturama koje nam krajolik Baške omogućuje. Kao uvertiru u to outdoor razdoblje, u subotu, 25. rujna, otvaramo novu izložbu članova PD Obzova pod nazivom "Livade, šume i planine". Izložbu ćete u galeriji Zvonimir moći pogledati do 17. listopada, vikenda održavanja najvećeg outdoor događanja na otoku Krku, Baška Outdoor Festivala.

Prema jednoj od definicija, planinarenje obuhvaća ljudske aktivnosti izravno i neizravno vezane uz hodanje planinskim predjelima radi vlastitog užitka. To nužno ne znači kretanje samo u visokim planinskim predjelima. Isto zadovoljstvo pruža i kretanje u fizički manje zahtjevnim područjima kao što su livade, šume i predjeli uz more tj. općenito kretanje u prirodi.
Putem slušamo zvukove oko nas, upijamo mirise, divimo se prizorima koji se otvaraju pred nama. Zvukove i mirise ne možemo sačuvati, no fotografija čuva doživljeno od zaborava. Gotovo da i nema planinara koji na nekom planinarskom izletu nije snimio barem nekoliko fotografija, bilo mobitelom, bilo skupljim fotoaparatom. Prizore livada, šuma i planina na ovoj izložbi snimili su; Alen Čančarević, Stjepan Janeković, Marijana Kirasić Nekić, Dragan Nišler, Damir Ropac, Zoran Sekovanić, Dobrila Šešević, Zdravka Škoro, Marijana Tomašić i Ibrahim Veletanlić.
Nadamo se da će vas ova izložba potaknuti na bavljenje ovom nadasve zdravom i korisnom aktivnošću – uživanju u kretanju planinskim predjelima.     

  - Dragan Nišler

Radno vrijeme galerije "Zvonimir", Kralja Zvonimira 114, Baška

ponedjeljak - petak 07:30 -15:30 sati

subotom 09:00 - 14:00 sati

Ulaz slobodan


Detalji

Datum i sat: 25.09.2021.

Trajanje: 25.09.2021. - 17.10.2021.

Izložbe, Kultura

Lokacija

BAŠKA
Baška, Galerija "Zvonimir"

Slična događanja