En

Sortiraj po:


Alternate Text

Krk food fest: Okusi jeseni

 

BAŠKA, Bag, Forza i Portić

KRK FOOD FEST: Okusi jeseni

Na otoku Krku se od 20.09.-20.10.2019. u 14 restorana održava manifestacija Krk food fest: Okusi jeseni. Otok Krk nosi u sebi tragove antičkih vremena i bogate srednjevjekovne povijesti, a prekrasna priroda i more koje ga okružuju uz bogatu arheološku i kulturnu baštinu nude i niz gastronomskih razloga za posjetu. Uz kvarnerske škampe, kozice, školjke, muzgavce i ribe, Krk je poznat po svojoj janjetini koja pase od mora slanu aromatičnu travu, po sorti grožđa i vina Žlahtina, po Krčkom pršutu i siru, tjestenini šurlice koje na debelim iglama pripremaju krčke domaćice, samoniklom začinskom bilju, ekološki uzgojenom voću i povrću te maslinovom ulju iz krčkih maslinika.

 

Ako se tijekom jeseni nađete na Krku, imati ćete prilike probati i namirnice koje su u to doba najbolje te su inspiracija kreativnosti krčkih restoratera – lignje, vrganji, masline, grožđe, smokve, kesteni, bundeve, kruške i jabuke, pripremaju se uz ostale krčke specijalitete u slatkim i slanim varijantama.  

 

Pašteta od pršuta, smokava i oraha, pohane masline, juha od mrkve i naranče,  juha od češnjaka, šurlice sa šumskim gljivama i pancetom, bruschette s vrganjima, mrkač na salatu sa smokvama i pomidorima,  hobotnica u umaku od maslina, grdobina u žlahtini, rižoto s vrganjima, pačja prsa s pireom od boba i umakom od borovnice, svinjski medaljoni u krem umaku od bundeve i kadulje, biftek od jelena u krusti od kakaa s restanom bučom, njoki od bundeve, torta od prhkog tijesta s mendulama i voćem, palačinke od bundeve s medom i orasima, kruške u crnom vinu – samo su dio od preko 100 specijaliteta razasutih po otoku Krku u restoranima Rivica, NJIVICE; Bracera, Malin i Noštromo, MALINSKA; Kuća krčkog pršuta, VRH; Marina i Volsonis, KRK; Bocoon i Marina, PUNAT; Slamni, KLIMNO; Vinotel Gospoja, VRBNIK; Bag, Forza i Portić, BAŠKA.

 

U Baški u Heritage hotelu Forza nude 10-ak jesenjih jela, a među njima su i krem juha od bundeve, bruschette s vrganjima, šurlice s vrganjima i pancetom, rižoto s vrganjima, svinjski kare, ramstek u umaku od vrganja, njoki od bundeve, svinjski medaljoni u krem umaku od bundeve i kadulje, kroketi, palačinke od bundeve s medom i orasima, semifreddo od lješnjaka s kestenima i čokoladom, sladoled od vanilije s bučinim uljem i bučinim sjemenkama te kruške u crnom vinu. U Bagu nude juhu od češnjaka, gljive na žaru, polpete od hobotnice, hobotnicu na mornarski, krakove loparskog štoklja, jesenje rižote i riblje filee u umaku od žlahtine. U Portiću pripremaju pečenu crvenu papriku s češnjakom, dagnje sa žlahtinom na buzaru, lignje punjene škampima i pizzu s vrganjima.

 

Organizatori manifestacije Krk food fest koja se održava na teme Okusi proljeća (10.04.-31.05) i Okusi jeseni (20.09.-20.10.2019.)  su TZ otoka Krka i sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s poduzećem Abisal i Gastronautima. 

 

Dodatne informacije potražite na stranici Gastronaut.hrDetalji

Datum i sat: 20.09.2019.

Trajanje: 20.09.2019. - 20.10.2019.

Tradicija, Gastronomija

Lokacija

BAŠKA

Slična događanja

Mesopust 2020.

11.01.2020. - 25.02.2020.
Punat

After job party

21.02.2020. - 21.02.2020.
Malinska