En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

IZLOŽBA ODA ŽIVOTU - TISJA KLJAKOVIĆ BRAIĆ

IZLOŽBA SUPER POPULARNE TISJE KLJAKOVIĆ BRAIĆ

Ima li još netko da nije čuo za Tisju? Ako ima takvih, brzo na popravni jer je riječ o jednoj od najtraženijih splitskih umjetnica, koja sprema posebnu izložbu za Bašku i posjetitelje Crne ovce. Tisja je diplomirala slikarstvo, održala destetke dobro posjećenih izložbi, a njezini jednostavni prikazi svakodnevnog života bračnog para u Dalmaciji su danas popularni u svakom kutku naše zemlje. Autorica je i hit knjiga: U malu je uša đava i Oni. Po knjizi U malu je uša đava je nedavno napravljena i popularna kazališna predstava. Posebno nas veseli što će svoje slikarsko umijeće predstaviti i na Crnoj ovci, a vjerujemo da će se mnogi prepoznati u njezinim hit izdanjima iz života.

Galerija Zvonimir, K. Zvonimira 114
Ponedjeljak – petak   8:00 – 20:00
Subota    9:00 – 19.00
Nedjelja zatvoreno

 

Tisja Kljaković Braić

Tisja Kljaković Braić je diplomirana slikarica s desecima izložbi iza sebe, u zemlji i u inozemstvu. Njezina popularnost prešla je odavno granice Splita, u kojem je rođena i u kojem živi, najviše zahvaljujući ilustracijama iz bračnoga života, objedinjenima u zbirci karikatura – Oni. Riječ je o životnim situacijama, u kojima se pronalazi i zabavlja cjelokupna javnost, a zbog njih su i Tisja i njezin suprug dobili bezbroj osmijeha na splitskim ulicama. Osim te knjige, Tisja je autorica i druge hit knjige – U malu je uša đava, jedne od najčitanijih i najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, po kojoj je napravljena i kazališna adaptacija i već je hit predstava u kazalištu.

Tisjina oda životu

Izložbom „Spomenik živom čoviku“ (16.9.2021. – 9.1.2022.) Tisje Kljaković Braić u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu smo obilježili dvadeset godina njezine prisutnosti na hrvatskoj likovnoj sceni. Galerija Klovićevi dvori rijetko organizira monografske izložbe tako mladim umjetnicima, no u Tisjinom slučaju izložba je bila pun pogodak, pogotovo jer je s 9000 posjetitelja bila najposjećenija u 2021. godini. Napomenimo da dvadeset godina rada nije malo te da Tisja s pravom ističe, kako nije više „mladi umjetnik“. Njezino ime ne treba dodatno elaborirati likovnim znalcima, ali ni široj publici.

Njezina knjiga „U malu je uša đava“ je mjesecima najprodavanije hrvatsko izdanje. Po njoj se trenutačno radi animirani film (autor scenarija je Veljko Popović, autor animiranog filma „Biciklisti“) te je nedavno u splitskom HNK održano nekoliko izvedbi istoimene kazališne predstave, u režiji Marija Kovača. Objavila je najprodavaniju knjigu ilustracija u Hrvatskoj uopće – „Oni“, koja je dobila svoj nastavak, „Oni 2“ – najprodavaniju knjigu na Interliberu 2021. Na Facebooku je prati gotovo 78,000 pratitelja.

U čemu je tajna tolikog uspjeha? Smatram da je razlog taj što Tisja u svemu, čega se dotakne, stvara svojevrsnu Odu životu – malom čoviku, svakodnevnim situacijama, univerzalnim vrijednostima. Izložbom u Klovićevim dvorima dokazala je da njezin online uspjeh i uspjeh u svijetu književnosti nisu zasjenili njeno slikarstvo. Svoj uspješni niz nastavlja izložbom „Oda životu“ u Galeriji Zvonimir u Baški, na otoku Krku. Vjerujem da će posjetitelji ove izložbe također moći vidjeti u čemu je posebnost Tisjine poetike. U njenom lirskom slikarstvu i najnovijim radovima iz ciklusa „Spomenik živom čoviku“ koji će biti izloženi, prisutan je njezin humor i posebna životnost koju ne prepoznaje i cijeni samo široka publika, već i struka.

 

Valentina Bach

 


Detalji

Datum i sat: 20.05.2022.

Trajanje: 20.05.2022. - 05.06.2022.

Izložbe, Kultura, Zabava

Lokacija

BAŠKA
Baška, Galerija "Zvonimir"

Slična događanja

IZLOŽBA MEDITERRANEO.HR - CLAUDIO FRANK

10.06.2022. - 08.07.2022.
Baška

Baška, Galerija "Zvonimir"

Summer yoga 2022

20.06.2022. - 09.09.2022.
Punat

Punat-street work out park

yoga

TIME FOR YOGA

21.06.2022. - 15.09.2022.
Baška

Baška - pored hotela Valamar Zvonimir