En

Sortiraj po:


Alternate Text

KRK FOOD FEST: OKUSI PROLJEĆA

Krk Food Fest: Okusi proljeća, manifestacija je tijekom koje se od 19. travnja do 31. svibnja 2019.  u dvadesetak restorana otoka Krka nude jela od namirnica karakterističnih i za proljeće i za otok Krk - specijaliteti sa šparogama, janjetinom, krčkim sirom, skutom i drugim sezonskim delicijama koje pričaju priču o otoku i buđenju prirode.

 

Restorani su ponudu prilagođavaju namirnicama koje su tada na otoku Krku najukusnije te pripremaju brojne delicije sa šparogama, mladom janjetinom, bobom, motarom i drugim proljetnim biljkama te plodovima mora.

U Njivicama, restoran Rivica nudi 10-ak delicija sa šparogama, među kojima su i ravioli punjeni skutom i šparogama u umaku od tartufa, fritaja i  rižoto sa šparogama, poširani file lubena s purom od šparoga, pašticada – junetina sa zelenim šurlicama od šparoga i slatka šparoga – bijela čokolada, šparoga, lješnjak.

U Malinskoj, u hotelu Malin, u restoranu Mulino,  možete uživati u juhi od šumskih šparoga, fritaji sa šparogama, šurlicama sa šparogama, kozicama i skutom, pečenom janjetinom pod pekom ili na ražnju, palačinkama sa skutom… Bistro Toni nudi dva proljetna menija, mesni i riblji, a među specijalitetima su mu proljetna salata sa šparogama, pačja prsa sa povrćem, lignje u brudetu sa palentom. U Noštromu u Malinskoj, moći ćete probati proljetnu salatu sa sirom i orasima, makarune s pestom, fritaju i rižoto sa šparogama, domaće šurlice s lignjama te presnac od mladog ovčjeg sira.  U restoranu Primorska koliba nudi se: skuta sa jadranskim škampima i šparogama, salata od morskih plodova sa bobom, rižoto s jadranskim kozicama , škampima i motarom, grdobina s pireom od boba i motara, panacotta sa šparogama i domaći crumble sa šparogama.  

U Kući krčkog pršuta Žužić moći ćete uz brojne delicije s pršutom i mogućnosti nabavke krčkih suhomesnatih delicija, uživati u šurlicama s krčkim pršutom i divljim šparogama.

U Glavotoku možete birati između 15-ak jela s okusima proljeća, a među njima su pašteta od janjeće jetrice, janjeća ragu juha, janjeći gulaš s domaćim njokima, file oslića sa šparogama, presnac

U Volsonisu, u gradu Krku, uz brojne proljetne delicije nude  i primorsku maneštru od koprive, sarmice od domaće janjetine u listu vinove loze, domaće šurlice sa žvacetom od janjetine te janjeći pršut. Konoba Šime nudi šurlice sa šparogama i pršutom. Restoran Marina od okusa proljeća nudi: krem juha od šparoga, tagliata od bifteka, sa brusketom od šparoga i pestom od šparoga, svinjski lungić na rižotu od šparoga, pečena janjetina (uz prethodnu najavu najmanje 4 osobe) i bodulski pijat - file plemenite ribe u umaku od žlahtine uz tostiranu palentu i rigu.

 

U Vrbniku, restoran Gospoja nudi kuhano-pohano jaje s mariniranim šparogama, tagliatelle s rakovicama i crnim tartufom, zlatni sorbet žlahtina te rebarca mlade janjetine s kremicom od ovčjeg sira. Restoran Nada, Vrbnik nudi u proljetnoj ponudi domaće zelene torteline od ovčje skute s kaduljom, janjeće kotlete u otočkom bilju s palentom i povrćem,  roastbeef s kremom od muštarde i poviticu – domaći kolač od ovčje skute.

U Puntu, restoran Marina među 15-ak proljetnih delicija nudi i krem juhu od šparoga, junječi biftek sa šparogama, pršutom i aromatiziranom palentom, riblji file sa šparogama i kozicama

U Baški, u Heritage hotelu Forza  nude 10-ak proljetnih jela, a među njima su i brusketa s fritajom od šparoga i pršutom, janjeće iznutrice s palentom, ramstek na žaru s rižotom od šparoga, proljetna pizza i krema od skute. U hotelu Tamaris, ponuditi će vas šurlicama s janjećim gulašom. U Cicibeli u Baški, uz brojne delicije, u ponudi je i janjeći kotlet sa žara s krumpirom pečenim s ružmarinom, domaće kozice u dijon senfu i wiskyju i domaće šurlice s kvarnerskim škampima i vongolama

U Šilu, u restoranu Zeba će vam pripremiti janjetinu pod pekom, s time da računate da priprema traje barem tri sata, pa ju je dobro ranije naručiti. Ponuditi će vas i šurlicama s 4 vrste sira, domaćim sarmama i odojkom s ražnja.

U Klimnu, u restoranu Žal, možete uživati u mozaiku od šparoga, rotkvica i prepeličijih jaja, domaćim raviolima od špinata i skute sa guanciale pancetom, janjećoj plećkica s alter-egom od povrća i canele i espuma od skute sa jagodama.

 

Hladna žlahtina i topla janjetina, škampi i ribe s pogledom na more, sirevi iz mlijeka krčkih ovaca koji imaju okus kadulje, smilja i drugih zdravih i mirisnih trava, krčki pršut, maslinova ulja, ekološko krčko povrće i samoniklo jestivo bilje magneti su koji tijekom proljeća privlače na otok Krk svojim okusima!

 

 


 

 


Detalji

Datum i sat: 19.04.2019.

Trajanje: 19.04.2019. - 31.05.2019.

Gastronomija

Lokacija

BAŠKA

Slična događanja

Alternate Text

KRK FOOD FEST

Krk Food Fest nastavlja svoju gastro priču i u trećoj etapi, od 31.08.-07.10.2018. predstavlja Dane krčkih delicija!

U Puntu sudjeluju restorani MARINA i BOCOON te konoba RIBICE.


Detalji

Datum i sat: 31.08.2018.

Trajanje: 31.08.2018. - 07.10.2018.

Gastronomija

Lokacija

PUNAT
Punat, restorani

Slična događanja