En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

20. Krčka jedra

 Manifestacija Krčka jedra organizira se u gradu Krku od 1996. godine. Radi se o regati tradicijskih plovila kojoj je cilj očuvanje i prezentacija bogate maritimne baštine otoka Krka i šire. Ova regata jedna je od najstarijih takve vrste na našoj obali.

Regatno jedrenje održava se na blagdan Vele gospe, 15.8. a start je točno u podne, na dvanaesti otkucaj zvona sa krčkog zvonika.
Godine 2015. organizatori su osvježili tradicionalno događanje novim programom. Večer uoči sportske regate organizira se noćno promenadno jedrenje u krčkoj luci, kako bi se još bolje prezentirale tradicionalne barke brojnim gostima. Događanje je zamišljeno kao „ples tradicijski barki pod svjetlima reflektora“. Prema ideji organizatora uz atraktivnu rasvjetu barki sastavni dio večernje manifestacije je i prigodna glazbena podloga koja dodatno doprinosi atmosferi i pojačava doživljaj.

Organizator događanja je najstariji jedriličarki klub u Hrvatskoj, JK Plav iz Krka koji je 2016. godine proslavo 140. godišnjicu postojanja, a manifestaciju podržavaju i gradske i županijske institucije (Turistička zajednica Grada Krka, Županijska Lučka uprava Krk, Komunalno društvo Vecla i Grad Krk), te brojni sponzori.

Program:

13.-15. kolovoz - IZLOŽBA FOTOGRAFIJA sa maritimnim motivima na krčkoj rivi

13. kolovoz - EDUKATIVNI PROGRAM, sastoji se od demonstracija pomorskih vještina, radionica i predavanja

14. kolovoz, NOĆNI PLES BARKI – noćno jedrenje tradicijskih barki uz živu glazbu uoči blagdana Vele Gospe, zabavni program na krčkoj rivi uz gastronomsku ponudu

15. kolovoz, KRČKA JEDRA – tradicionalna regata tradicijskih barki u krčkom akvatoriju, start regate je točno u podne a zabavni program organiziran je u večernjim satima na krčkoj rivi uz gastronomsku ponudu.

Detalji

Datum i sat: 13.08.2017.

Trajanje: 13.08.2017. - 15.08.2017.

Izložbe, Kultura, Zabava, Sport, Koncerti, Gastronomija

Lokacija

GRAD KRK
Grad Krk, riva

Slična događanja

Dani janjetine i sira - Krk Food Fest - Vrbnik

05.05.2017. - 28.05.2017.
Vrbnik

Vrbnik, Centar