En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text

IZLOŽBA: GEORGETTE YVETTE PONTE "GENEZA"

Galerija „Zvonimir“
Baška, Kralja Zvonimira 114
27.08.2021. – 24.09.2021.

Ulaz slobodan

Georgette Yvette Pontè
Geneza

Žena... taj čarobni, tajanstveni univerzum pun nedokučivih mehanizama i rezona. Iznenađujući sebe sama habitus ženski ostavlja bez ikakova odgovora. Još i više suprotni svoj pol. U stalnome traženju i mjeni vječnoj uvijek bira promjenu i tranziciju ideja, svojih odabira i stanja. Dinamika perpetuuma potraga je za novim vidicima. Stvorena da udahnjuje život novom životu žena je vječna stopa ponovnog začetka i konstantnog hoda. Enigmatska neobična divlja zvjerka i pitoma ovijuša. Žena pored tolikih žena.

Žena je i prapočetak iz svemira i zemlja sama. Mjesto početka i roditeljica. Majka i hraniteljica. Tješiteljica. Ljepotica. Senzualna izazivačica. Nježna, krotka davateljica. Sve to i kudikamo više jest žena. Od pola do pola i zemlje i mora ...sve je to ŽENA.

Mlada likovna umjetnica, akademska kiparica Georgette Yvette Pontè predstavlja opus slika s tematskim nazivnikom žene. U slikarskom opusu uljanim bojama na platnu slikarica tretira motivsku inačicu varirajući rakurs žestinom kiparice. Aktovi pastozne fakture bliže se reljefnom duktusu skulpture. Tragovi kista dlijeto su što vehementno zariva se u kamen ili drvo. Struktura je to snage čvrste erotske razmjene. Teksturalna varijacija enormne navale putena sižea. Dinamika kompozicijskih rakursa doprinosi voajerskom domišljanju tematskih smjernica. Gotovo muški, čvrstim tretmanom izvodi se akt što slijedom sekvenci čini cjelinu. Nije li i to pogled kiparskog oka u sintetiziranju rakursa i poimanja prostornog zauzeća? Slikom plošnom što poigrava se prostorom, dominira i morem i zemljom... ŽENA.

Theodor de Canziani

Biografija

Georgette Yvette Ponté rođena je 10. rujna 1983. u Nici, Francuska. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2014. godine, na Odsjeku kiparstva, u klasi prof. Peruška Bogdanića. Imala je pet samostalnih i sudjelovala na više od 25 grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja za slikarstvo i fotografiju, od kojih se ističe prva nagrada na 32. međunarodnom likovnom natječaju Mandrač, Volosko, Opatija. Dosad je izradila četiri javne skulpture u Hrvatskoj i inozemstvu. Ponté je sudjelovala na umjetničkoj rezidenciji Glo Art u Belgiji.

Članica je HDLU-a Rijeka. Bavi se kiparstvom, slikarstvom, fotografijom te restauracijom.

Živi i radi u Rijeci, u svom Ateljeu.

Mob: 00385911674846

E-mail kontakt: georgetteponte@gmail.com


Detalji

Datum i sat: 27.08.2021.

Trajanje: 27.08.2021. - 24.09.2021.

Izložbe, Kultura

Lokacija

BAŠKA
Baška, Galerija "Zvonimir"

Slična događanja