En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

„2 x Baška“ – izložba fotografija autora Darka Mohara i Luke Tabaka

 6. 9. – 2. 10. BAŠKA, u 20.00h,  Galerija Zvonimir

Ulaz slobodan

Luka Tabako rođen je u Rijeci, 15. siječnja 1984. godine. Fotografijom se bavi kao freelance fotograf već desetak godina. Teško je odrediti kad je točno počeo fotografirati i kad se fotografijom počeo baviti profesionalno, ali ono što možemo sa sigurnošću odrediti je to da svoj zavičaj, njegovo govor, ljude i tradiciju voli jednako kao i fotografiranje svojeg otoka. Osim fotografije i snimanja raznih kratkih promotivnih filmova uspješno se bavi i vizualnim dizajnom.

Darko Mohar rođen je 1952. godine u Sloveniji, no već šest godina kasnije s obitelji je preselio u Bašku, gdje je završio osnovnoškolsko obrazovanje. Nakon kratkog povratka u Ljubljanu, gdje završava fakultet, vraća se u Rijeku te započinje raditi za Carinsku upravu.
Ljubav prema Sloveniji i Hrvatskoj povezao je članstvom u planinarskim društvima „Opatija“ i „Snežnik“ te vođenjem planinarske skupine Slovenskoga doma u Rijeci. Planinarenje je bilo i idealna podloga za razvijanje znanja o fotografiji pa su tako upravo planine česti motiv njegovih radova. Mohar je izlagao na preko sedamdeset zajedničkih izložbi te je višestruko nagrađivan. Član je Foto kluba „Color“ iz Rijeke i foto skupine KPD Bazovica.


 


Detalji

Datum i sat: 06.09.2019.

Trajanje: 06.09.2019. - 02.10.2019.

Izložbe

Lokacija

BAŠKA
Baška, Galerija "Zvonimir"

Slična događanja

prvomajski inkubator logo

Prvomajski Inkubator

29.04.2020. - 03.05.2020.
Grad Krk

Grad Krk, Galerija Decumanus