En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

BIG FEST


17. – 19. 08. BIG FEST – BAŠKA INTERNATIONAL GUITAR FESTIVAL

 

Od Jurandvora do Stare rive i ove će godine, po deveti  put zaredom, odzvanjati akordi živućih gitarističkih legendi. U razdoblju od 17. do 19. kolovoza Baška će se i ove godine pretvoriti u gitarističku meku. Turistička zajednica općine Baška u suradnji s Udrugom „Hal“ ponovno dovodi najeminentnija svjetska imena jazz-rock fusion struje. Garancija kvalitete, osim navedenih imena svjetske i domaće gitarističke scene, od 2016. je godine i nagrada „Simply the best“ koju je BIG festival dobio u kategoriji Manifestacije – tematski festivali i događanja u višednevnom trajanju. Dobivanje ove nagrade među 74 nominiranih manifestacija diljem zemlje potvrdilo je kvalitetu i osobitost BIG-a koji značajno obogaćuje i unapređuje turističku ponudu otoka Krka. Nagradu je dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis „Way to Croatia“.

 

17.08.Jurandvor, kompleks sv. Lucije

21:00

Satoshi Gogo (JP)

Tinsagu Project (IT/JP)

 

 

Satoshi Gogo (JP)

 

Gitarist i kompozitor Satoshi Gogo najveća je japanska zvijezda akustične gitare. Na snimanjima i raznim nastupima realizirao je suradnju s najpopularnijim japanskim glazbenicima kao što su Chage&Aska, ChikuzenSato, KousetsuMinami, YosukeOnuma i drugi. Osim autorske glazbe i izuzetnih aranžmana raznih standarda što se može čuti na njegovim albumima često se pojavljuje i piše glazbu za televizijske i radijske programe. Prvi album snimio je nakon što je pobijedio u čak četiri kategorije na Morris FingerpickingContest natjecanju u dobi od svega 16 godina kao najmlađi pobjednik ikada. Satoshijevi albumi redovito dolaze do vodećih pozicija specijaliziranih ljestvica instrumentalne glazbe.

 

Tinsagu Project (IT/JP)

 

 

Tinsagu Project je world-music duet koji sačinjavaju pjevačica AkikoKozato i gitarist Walter Lupi, a izvode tradicionalnu japansku i tradicionalnu talijansku glazbu u vrlo sofisticiranim aranžmanima pri čemu svaka skladba ima svoju povijest odnosno priču na kojoj se temelji što njihovim nastupima daje posebnu draž i zanimljivost jer upravo te priče i legende uvode publiku u zanimljivosti japanskoga i talijanskoga društva kroz povijest. AkikoKozato nakon studija pjevanja na tokijskom sveučilištu dolazi na specijalizaciju u Italiju gdje ostaje do današnjih dana kao članica postave čuvene milanske La Scale. Walter Lupi jedan je od internacionalno najeksponiranijih talijanskih fingerstyle gitarista.

 

 

 

18.08. Luka Baška, Stara riva

21:00

Bluegrass Stuff (IT)

Edi East Trance Blues (HR)

 

 

Bluegrass Stuff (IT)

 

Bluegrass Stuff najdugovječnija je talijanska bluegrass formacija; band je osnovan od 1977. godine od kada su stekli hvalevrijedno međunarodno iskustvo i respektabilnu diskografiju. Kao najeksponiraniji predstavnici žanra odigrali su pionirsku ulogu na talijanskoj glazbenoj sceni predstavljajući jedan od najutjecajnijih žanrova američe glazbe dvadesetog stojeća i stekli brojne poklonike diljem Italije i Europe. Izvrsni glazbenici koji čine Bluegrass Stuff su Massimo Gatti (vokal i mandolina), Michele Dal Lago (vokal i gitara),Francesco Mosna (vokal i Dobro gitara),Icaro Gatti (bendžo) i Rino Garzia (kontrabas)

 

 

Edi East Trance Blues (HR)

 

Novi projekt frontmana popularnih Gustafa nazvan Edi East Trance Blues već je svojim prvim albumom priskrbio laskave hvalospjeve kritike. Sam Edi Maružin ovaj dio svojega autorskoga opusa naziva "istrijanskim bilim bluesom", a sama glazba osim što se temelji na bluesu sadrži brojne detalje Istre; od istarske ljestvice do dijalekta.  Uz akustičnu i električnu gitaru Edi svira i cigarbox gitare što uz potporu izvanrednog pratećeg banda tjera publiku na plesni podij. Edi East Trance Blues sigurno je jedna od najinovativnijih i najkvalitetnijih pojava na domaćoj glazbenoj sceni posljednjih godina.

 

 

19.08.Jurandvor, kompleks sv. Lucije

21:00

40 Fingers (IT)

Filippo Cosentino  (IT)

 

 

40 Fingers (IT)

 

Kvartet 40 Fingers izazvao je pravu malu senzaciju na gitarističkoj sceni, a osnovala su ga četiri afirmirana talijanska gitarista od kojih svaki dolazi iz različitog glazbenog podneblja. Matteo Brenci , Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi i Andrea Vittoripravu su buru izazvali izvedbom čuvene "BohemianRhapsody" grupe Queen koja na Youtubeu bilježi preko 5 milijuna pregleda , a na Facebooku preko 10 milijuna što je fantastičan rezultat u pretežno nekomercijalnom svijetu akustične gitare. Njihov repertoar je vrlo atraktivan i kreće se u rasponu od autorskih skladbi do filmske glazbe, jazz i latino standarda, rock standarda pa sve do Vivaldija i drugih kompozitora ozbiljne glazbe.

Filippo Cosentino  (IT)


Filippo Cosentino je talijanski glazbenik i skladatelj koji je posebno specijalizirao sviranje baritonske akustične gitare uz standardnu akustičnu, klasičnu i električnu gitaru koje koristi na nastupima. Diplomirao je jazz gitaru na glazbenom konzervatoriju G.B.Martini u Bologni ali  stekao je i diplomu Filozofskog fakulteta u Bologni.  Njegovi glazbeni korijeni leže u klasičnoj glazbi, latino-američkoj i  jazz glazbi. Koncertirao je na brojnim prestižnim festivalima u Europi, Aziji i SAD-u. 

 

 


Detalji

Datum i sat: 17.08.2020.

Trajanje: 17.08.2020. - 19.08.2020.

www: BIG FEST

Kultura, Zabava, Koncerti

Lokacija

BAŠKA
Jurandvor, crkva sv. Lucije

Slična događanja

Mesopust 2020.

11.01.2020. - 25.02.2020.
Punat

After job party

21.02.2020. - 21.02.2020.
Malinska