En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text

Svjetski dan turizma: Local Bike Sightseeing Tour - besplatna vođena biciklistička tura

Grad Krk: 27. rujna 2023., 09.00 (start)
Svjetski dan turizma: Local Bike Sightseeing Tour - besplatna vođena biciklistička tura
Gradska riva - kod Sunčanog sata (start)
Organizatori: Turistička zajednica Grada Krka i Infinity sport - Bike centar Krk

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization - UNWTO) 1979. godine odlučila je pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma. Odabrani datum, 27. rujan, izdvojen je kako bi koincidirao s važnom prekretnicom za sektor turizma na globalnom nivou - obljetnicom usvajanja Statuta UNWTO-a, 27. rujna 1970. godine. Također, taj datum utjelovljuje i simboličku točku koja sažima kraj sezone na sjevernoj i početak sezone na južnoj polutki.
Dakle, Svjetski dan turizma svake se godine prigodnim manifestacijama obilježava diljem svijeta kako bi se u okvirima međunarodne zajednice potaknulo jačanje svijesti o socijalnoj, kulturnoj, kulturološkoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turizma, ali i doprinosu koji taj sektor može pružiti u postizanju ciljeva održivog razvoja.  
Ove se godine Svjetskog dana turizma slavi pod geslom Turizam i zelena ulaganja (Tourism and Green Investments), kako bi se naglasila potreba za više i bolje ciljanih ulaganja u ljude, planet i prosperitet.
U skladu s Strategijom razvoja održivog turizma i Planom razvoja turizma Primorsko-goranske županije, kao i  gradskim strateškim dokumentima te u suradnji s gospodarskim sektorom, u gradu Krku posljednjih su nekoliko godina uloženi značajni napori te ostvarena velika ulaganja kako bi se ojačalo cjelogodišnje turističko poslovanje. Rezultati tih napora stigli su u obliku turističkih uspjeha, što znači da je ove godine, upravo zahvaljujući predsezoni, milijun noćenja u komercijalnom smještaju ostvareno već sredinom kolovoza! Motivaciju za dolazak na područje grada Krka, osim bogate kulturne i prirodne baštine, posjetitelji pronalaze i u brojnim programima. Iznimnu popularnost tako su stekli sportsko-rekreacijski sadržaji, posebice oni biciklistički, kao i tematski storytelling sadržaji, razvijani u suradnji s lokalnim turističkim vodičima, što je dovelo do stvaranja atraktivnih tematskih ruta koje redovito privlače brojne goste.
Kako bi na Svjetski dan turizma, 27. rujna, naglasili važnost zajedničke izgradnje održive turističke budućnosti, Turistička zajednica Grada Krka poziva na besplatan biciklistički obilazak grada Krka i njegove okolice te vođenu šetnju krčkom starogradskom jezgrom. Ovo iskustvo nije samo izvrsna prilika da se upozna naša bogata kulturna baština, već i idealan način da se istakne važnost investiranja u njezino očuvanje i revitalizaciju. 

Local Bike Sightseeing Tour - besplatna vođena biciklistička tura
Krk - Kimpi - Kaštel Salatići - Lakmartin - Muraj - Kornić - Krk


Local Bike Sightseeing Tour sudionike će provesti kroz prepoznatljive krčke pejzaže, nudeći zabavan način da se upoznaju sve ljepote zapadnog dijela otoka Krka. Ova biciklistička ruta krenut će u 09.00 sati s Krčke rive, a nastavit će se slikovitim predjelima okolice grada Krka, obilazeći naselja poput Lakmartina, Muraja i Kornića, s time da je cilj obilježen povratkom u grad Krk. Tijekom vožnje, okupljene bicikliste sigurno će očarati šarmantna naselja, kulturne znamenitosti, morske vedute i prirodna raznolikost. 

Tijek ture: Krk - Kimpi - Kaštel Salatić - Lakmartin - Muraj - Kornić - Krk
Okupljanje: 27. rujna, kod Sunčanog sata, od 08.30 - 09.00 sati
Start: u 09.00 sati
Dužina rute: 23 km
Uspon: 370 m
Prijave i dodatne informacije na: +385 (0)51 220 226 ili tic@tz-krk.hr
Broj sudionika je ograničen!
Biciklistička tura prilagođena je svim uzrastima. Sudionici voze na vlastitu odgovornost, uz obavezno nošenje zaštitne kacige. 


Detalji

Datum i sat: 27.09.2023. 09.00

Trajanje: 27.09.2023. - 27.09.2023.

www: Svjetski dan turizma: Local Bike Sightseeing Tour - besplatna vođena biciklistička tura

Sport, Rekreacija

Lokacija

GRAD KRK
Grad Krk, riva

Slična događanja