En

Sortiraj po:


Alternate Text

Antički dani

Želja da se kulturna baština koja se posljednjih dvadesetak godina sustavno istražuje i štiti konzervatorskim zahvatima, popularizira, a u turističkom smislu i valorizira, iznjedrila je manifestaciju pod nazivom „Antički dani“.

 Manifestacija traje tri dana te je obogaćena cjelodnevnim programom. Tako se već ujutro započinje s dječjim radionicama na temu antike, za ženski dio publike omogućena je izrada antičkih frizura, tu su i nezaobilazni antički zanati: kovač, keramičar, krojač, lončar, travar… za djecu je postavljen drveni vrtuljak sa košarama, a svi zainteresirani mogu se okušati i u streljaštvu. Uz bogatu gastronomsku ponudu na temu antike, posjetitelji uživaju u prekrasnom ambijentu uz svijetlost baklji, prigodno dekoriranom prostoru, autentičnoj glazbi, borbi gladijatora, žonglerima, mnoštvu kostimiranih Rimljana te plesu Rimljanki dok car i carica udobno smješteni na svom tronu sve promatraju.

Svojim bogatim programom, Antički dani  postali su  jedna od nezaobilaznih manifestacija kulturnog ljeta u Omišlju, a iz godine u godinu privlače sve veći broj turista. 


Detalji

Datum i sat: 21.07.2022.

Trajanje: 21.07.2022. - 23.07.2022.

Kultura, Zabava, Kazalište, Tradicija, Gastronomija

Lokacija

OMIŠALJ
Omišalj, Mirine

Slična događanja