En

Sortiraj po:


Alternate Text Alternate Text Alternate Text Alternate Text

4 ISLANDS MTB STAGE RACE

Ovo je već sedmo izdanje ove jedinstvene MTB utrke na Kvarneru, na kojoj je do sada sudjelovalo gotovo 3.000 fanova i zaljubljenika u MTB. Ove godine u terminu od 19. do 23. travnja 2022. godine ponovno se vozi duž sva četiri kvarnerska otoka: Krk, Rab, Cres i Lošinj.

Prekrasni slikoviti krajolici i odlična organizacija stavili su ovu utrku u kalendar mnogih MTB profesionalaca i entuzijasta, što i ne čudi budući da je utrka proglašena kao jedna od najboljih u Europi i od 2021.godine te se od ove godine održava pod prestižnom licencom Epic Series MTB IRONMAN grupe kao LEGEND race!

Tako će Hrvatska i Kvarner stati uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi. Dodatna vrijednost ovog događaja je promocija hrvatskih otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinj kao biciklističkih destinacija te unaprijeđenije ciklo turizma kao rastućeg selektivnog oblika turizma u RH.

Natjecatelji će kroz te četiri etape preći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5.000 metara visinskog uspona. Utrka se svakoga dana odvija na drugom otoku što predstavlja zahtjevnu logistiku, ali i nezaboravno iskustvo natjecatelja i pratitelja. Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima, a posebno onima koji se vesele ranom otvaranju sezone i početku skupljanja bodova - UCI bodovanje u kategoriji SSR, što znači da natjecatelji utrke svojim nacionalnim timovima prikupljaju bodove za svjetsku rang listu i Olimpijske igre u olimpijskoj godini!

Okuplja oko 600 natjecatelja iz više od trideset zemlja svijeta, a sudionici zahvaljujući profesionalnoj i intenzivnoj organizaciji mogu uživati u događajima u obiteljskom okruženju i koncentrirati se samo na svoje natjecanje.

Baška je kao i proteklih šest godina domaćin prologa 19.04. i prve etape utrke 20.04., uz veliku podršku svih ostalih općina i turističkih zajednica otoka Krka. Utrka se održava početkom biciklističke sezone pa je samim tim  konceptualno posložena za produljenje turističke sezone, ali i otvaranje biciklističke sezone treniranja i utrkivanja na otvorenom nakon zime. Utrkivati se rame uz rame s profesionalcima ovog sporta nešto je što ovu utrku, a i sam biciklizam čini posebnim.

Potrudimo ćemo da ponovno budemo dobri domaćini i da opravdamo povjerenje  organizatora, podržimo natjecatelje, a benefite koji će proizaći iz ove manifestacije uložimo u daljnji razvoj i u podizanje kvalitete destinacije.


 

Detalji

Datum i sat: 19.04.2022.

Trajanje: 19.04.2022. - 23.04.2022.

www: 4 ISLANDS MTB STAGE RACE

Zabava, Sport, Zdravlje

Lokacija

BAŠKA

Slična događanja

Ekološke tržnice u svibnju

02.05.2023. - 30.05.2023.
Grad Krk

Gradska riva - Krušija (kod spomenika Pralji)

IZLOŽBA " CRNO NEBO" - MAURO STIPANOV

19.05.2023. - 10.06.2023.
Baška

Baška, Galerija "Zvonimir"